21/11/17

Jornada tècnica de la Festa de l'Oli de la Fatarella

Se celebrarà el 28 de novembre cde 2017, al Casal de la Vila de la Fatarella, una Jornada Tècnica en el marc de la Festa de l'Oli de la població, sota el títol de "Reg i fertilització en olivera". L'organització  va a càrrec del Departament d'Agricultura , Ramaderia, Pesca i Alimentació Presentació.

 Els requeriments d'aigua en el conreu de l'olivera no s'han pogut adaptar a la disponibilitat de la mateixa en les darreres campanyes. La mancança de precipitacions fa que l'optimització de l'aigua de reg sigui un aspecte molt important en el maneig de les explotacions. Cal adaptar l'aigua de la qual es disposa a les diferents etapes de creixement i producció de l'olivera, a l'hora que s'utilitza com a mitjà per fertilitzar el conreu. En aquesta jornada es donaran pautes molt útils per l'ús de l'aigua i els nutrients per obtenir la màxima producció possible dels nostres arbres. 

Programa 

18.30 h Presentació de la jornada Il·lm. Sr. Francisco Blanch Batiste. Alcalde de La Fatarella. 

18.45 h El cicle fisiològic de l'olivera i les estratègies de reg Dr. Joan Girona. Cap del programa Ús Eficient de l'Aigua de l'IRTA. 

19.30 h Fertirrigació en olivera: capçals, calendaris i dosificació Dr. Josep Rufat. Especialista del programa Ús Eficient de l'Aigua de l'IRTA 

20.20 h Cloenda de la jornada Sr. Josep Pere Colat Clua, president de la DOP Oli Terra Alta. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada