15/11/17

Fòrum formatiu d'empreses acreditades per la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre al Consell Comarcal de la Terra Alta

El Consell Comarcal de la Terra Alta acollirà el dia 23 de novembre la tercera sessió del Fòrum formatiu d'empreses acreditades per la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre. L'objectiu del fòrum és establir un espai permanent de col·laboració publicoprivada, un espai de trobada entre les empreses acreditades a la marca i l'ens gestor de la Reserva de la Biosfera, per tal que les empreses estiguin informades del dia a dia de la Reserva i poder identificar sinergies de treball conjuntes, entre empreses i la Reserva i entre les pròpies empreses. També, formar a les empreses en temes concrets i crear una xarxa entre tots els acreditats.

Al maig del 2013 les Terres de l'Ebre van ser declarades Reserva de la Biosfera per la UNESCO, gràcies a la seva riquesa paisatgística, a la representativitat dels seus ecosistemes mediterranis i al seu model de conservació de la biodiversitat. Les reserves de la biosfera són territoris que tenen l'objectiu d'harmonitzar la conservació de la diversitat biològica i cultural i el desenvolupament econòmic i social a través de la relació de les persones amb la natura. Posteriorment, al juliol del 2015 va entrar en vigor la marca "Terres de l'Ebre, Reserva de la Biosfera", instrument per tal que la qualitat territorial es pugui reflectir en la qualitat dels productes i serveis, proporcionant-los un valor afegit, una major visibilitat i una millora en la posició als mercats, tant locals com internacionals. 

Preograma del fòrum, tercera sessió:


09.30 h Benvinguda. Il·lm. Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta. Sr. Enric Adell, vicepresident del COPATE, àrea Reserva de la Biosfera. 

10.00 h Comunicacions en relació a la marca RdBTE, Sra. Noèlia Fabra, tècnica del COPATE, responsable de la marca "Terres de l'Ebre, Reserva de la Biosfera". 

10.15 h Coneixement i eines de gestió energètica per empreses i particulars. ENEGEST. Sr. German Zubeldia, tècnic eficiència energètica de l'Agència d'Energia del COPATE. Sra. Marga Estorach, tècnica eficiència energètica de l'Agència d'Energia del COPATE. 

11.00 h Pausa – cafè Aprofitarem per fer Networking 

11.30 h BM-CAT: Projecte per la compra d'emissions en instal·lacions de biomassa a Catalunya. Sr. Carles Saez, tècnic Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. 

12.00 h Conclusions del Projecte Life "VINYES x CALOR". Contribució de la Biomassa Agrícola al nou model energètic. Sr. Jordi Cuyàs Soler, Coordinador de Projectes estratègics de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. 

12.45 h Torn obert de paraules, suggeriments i conclusions de la jornada.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada