25/11/17

Es prepara el concurs dels millors olis “ Terraltí 2017” de la DOP Oli Terra Alta

El cap de setmana del 9 i 10 de desembre tindrà lloc la XIX Festa de l'Oli de la Fatarella, i entre les diferents activitats que en formen part, la Denominació d'Origen Protegida Oli de Terra Alta hi participa amb una jornada tècnica que tindrà lloc el proper 28 de novembre, i que aquest any porta per títol " Reg i fertilització en l'olivera". La jornada pretén oferir tot un seguit de pautes, respecte a com emprar l'aigua i els nutrients en l'olivera, i que permetin, al productor, prendre decisions que millorin el procés productiu. La setmana anterior a la Festa de l'oli, tindrà lloc un taller d'oli per als alumnes de l'escola "Los Castellets de la Fatarella", i els nens assistents a la festa de l'oli, el dissabte a la tarda podran participar en la partida del Joc de l'oli. Vindria a ser com una Oca gegant però amb l'oli com a protagonista. 

Durant tot el cap de setmana podrem gaudir de degustació de l'oli nou a l'estand de la DOP Oli Terra Alta, però el més destacable serà l'entrega dels premis "Terraltí 2017" el dia 9 al migdia. L'objectiu del concurs és distingir la tasca ben feta i la gran qualitat dels olis que almàsseres i envasadors certifiquen sota la Denominació d'Origen Protegida Oli de Terra Alta. Els premis arribaran, aquest any 2017, a la setena edició. S'admetran a concurs tots els olis produïts a les almàsseres inscrites catalogats com a oli d'oliva verge extra pel Panell de Tast Oficial d'olis verges de Catalunya. 

- Cada almàssera pot presentar dos olis. 

a) un oli varietal ( coupage de 2 o més varietats seguint la normativa del Reglament de la DOP) 

b) un oli monovarietal Empeltre 100%.  

- Es lliurarà una placa acreditativa i diploma als tres olis guanyadors: 1. Premi Terraltí Premium 2017-2018, categoria oli Monovarietal Empeltre 2. Premi Terraltí Equilibrat 2017-2018, categoria oli varietal i oli monovarietal 3. Premi Terraltí Afruitat 2017-2018, categoria oli varietal i oli monovarietal 

- Les empreses o cooperatives guanyadores podran fer menció del premi en l'etiqueta dels seus envasos de l'oli d'oliva verge extra del dipòsit premiat. Amb aquest reconeixements el Consell Regulador vol destacar el saber fer de tots els productors i promocionar per tots els mitjans la gran qualitat dels olis de la nova campanya i, sobretot, difondre la varietat Empeltre dels olis que diferencien aquesta Denominació d'Origen de les altres, essent immillorable i única entre les DOP d'oli catalanes.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada