30/6/17

Conveni entre el Consell de la Terra Alta i la UPC per a fer un taller internacional d'arquitectura

El Consell Comarcal de la Terra Alta signarà un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya per la realització d'un taller internacional Arquithectural Innovation-Inverted Urbanism a la comarca


Els objectius del taller són els de capacitar als participants a discutir sobre els nous horitzons per la comarca de la Terra Alta a través de l'anàlisi i el pensament crític i d'una aproximació innovadora al creixement de ciutats i territoris des d'una perspectiva global, de forma sostenible i autosuficient. Aquests objectius encaixen amb les accions que es desenvolupen des de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal per tal de contribuir a la millora de les estratègies de desenvolupament de la Comarca.


The international Summer workshop in Architecture: IIT-ETSAB és un taller de deu dies organitzat juntament amb el Illinois Institute of Technology(Chicago) i la Universitat Politècnica de Cataluya (Barcelona).

El IIT-UPC International workshop, neix gràcies a un partenariat entre el College of architecture, Illinois Institute of Technology i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquesta chaurette amb el tòpic d'Architectural Innovation|Inverted urbanism vol compartir els seus coneixements entre dos universitats clarament diferents en filosofia però que tenen un interès comú en el futur i la preparació dels arquitectes. Es tracta d'un taller sobre arquitectura, urbanisme i disseny sobre la Terra Alta.

Estarà dirigit per un grup divers d'arquitectes premiats i membres de les universitats IIT, Chicago Christopher Groesbeck i Monika Thadhani, ETSAB, Barcelona Carles Crosas i coordinat per l'arquitecte Eloi Ruana Gironès.


L'estudi oferirà una visió innovadora sobre l'urbanisme, treballant en la micro i la macro escala en la recerca d'un creixement de la zona a través de l'arquitectura i l'urbanisme, la qual cosa serà una experiència internacional sobre aquesta petita regió.


Focalització en la estructura i història del planejament urbà vigent i desenvolupament de respostes arquitectòniques.

L'entesa de l'entorn urbà, social i cultural.

Desenvolupament urbà per adreçar un futur ambiental, econòmic i estabilitat social.

La creació de nous models com a híbrid que es focalitzin amb el carácter local, cultural.


Aquests treballs es desenvoluparan durant 10 dies entre la comarca de la Terra Alta i la Universitat Politècnica de Catalunya a Barcelona, amb la participació de 20 arquitectes de diferents nacionalitats, al llarg de la setmana vinent es farà una jornada de coneixement del territori on es visitaran diferents espais comarcals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada