4/11/16

Unió de Pagesos denuncia que la retallada del Departament d’Agricultura en els ajuts a la l’agricultura i ramaderia fan perdre 507.040 euros a la pagesia de la Terra Alta

 

Unió de Pagesos ha organitzat avui una nova concentració, en aquesta ocasió a Gandesa (Terra Alta), per denunciar les retallades del Departament d'Agricultura als ajuts agroambientals de producció integrada, d'agricultura ecològica i d'apicultura, a més de la reducció de les indemnitzacions compensatòries de zones amb limitacions naturals que, per a la pagesia de la comarca, pot suposar una pèrdua total de 507.040 euros. El sindicat també denuncia la reducció de l'ajuda d'estat a la fruita seca i demana que no es retallin els ajuts a la modernització que afecten les explotacions agràries prioritàries.

 

Després de la concentració, els sindicalistes han lliurat un document amb les demandes d'Unió de Pagesos als responsables de l'Oficina del Departament d'Agricultura a la Terra Alta per tal que l'administració rectifiqui la decisió de dur a terme aquestes retallades per les greus conseqüències que comportaran. Aquesta situació és fruit de les decisions de la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d'Agricultura i de la retallada del 20 % en els imports d'ajuts agroambientals del nou Programa de Desenvolupament Rural [PDR] efectuada també pel Departament.

 

Les retallades impliquen que les 33 explotacions beneficiàries de l'ajut del 2015 de producció integrada de la Terra Alta deixaran de percebre 22.558 euros, la meitat dels quals haurien provingut dels fons comunitaris i estatals. Pel que fa a l'agricultura ecològica, la pèrdua és de 18.358 euros per a 21 explotacions. La reducció dels ajuts agroambientals en apicultura afecten dues explotacions amb pèrdues de 1.674 euros.

 

Pel que fa a la retallada del 48 % de l'ajut d'indemnització compensatòria [IC] del 2014, a la Terra Alta suposa una pèrdua de 323.210 euros per a 574 beneficiaris. Aquesta situació s'agreuja més per la sorprenent retallada de l'ajut de les IC del 2015 anunciada per la Direcció General de Desenvolupament Rural, que suposaria pèrdues de 141.240 euros per a 537 beneficiaris.

 

Els productors de fruita seca (avellana, ametlla i garrofa) també han patit una davallada molt important de les ajudes directes amb la darrera reforma de la Política Agrària Comuna [PAC] i amb la pèrdua de l'ajuda d'Estat. La reducció ha estat de 115 euros per hectàrea permanent en avellaner professional (-30 %), de 82 €/ha en avellaner no professional (-23 %), de 105 €/ha en ametller professional (-37 %), i de 72 €/ha en ametller no professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada