10/10/16

Segona fase del desplegament de la xarxa de fibra òptica a Móra d’Ebre

L'empresa XEIC (Xarxes de l'Ebre Internet i Comunicacions, SL), mitjançant el conveni de col·laboració que manté amb l'Ajuntament de Móra d'Ebre, tirarà endavant en els propers mesos les obres de la segona fase del desplegament de la xarxa de fibra òptica a la població. Aquesta ampliació permetrà disposar de fibra òptica d'alta velocitat en una nova zona del nucli urbà, concretament en el triangle format per l'avinguda de les Comarques Catalanes, l'avinguda de la Generalitat i el carrer dels Mestres. Es calcula que el servei afectarà unes 300 noves llars i beneficiarà unes 800 persones. L'abril del 2015 l'empresa XEIC va finalitzar la primera fase del projecte de cablejat amb fibra òptica del centre del nucli urbà de Móra d'Ebre, amb la instal·lació dels servidors necessaris per a oferir servei d'internet amb velocitats de 100 Mb simètrics.

L'acord de col·laboració entre l'empresa i l'Ajuntament morenc per al desplegament d'aquesta infraestructura d'accés basada en fibra òptica preveia la dotació de la xarxa de fibra òptica formada per cables i caixes d'empiulament i la instal·lació d'equips emissors i receptors de radiofreqüència per a donar cobertura sense fils a aquelles àrees del nucli urbà on no és viable econòmicament instal·lar la fibra òptica per cable.

Per tal de poder tirar endavant el projecte, l'Ajuntament va declarar-lo d'"interès municipal", per la qual cosa va cedir a XEIC els drets de pas del sòl, subsòl i vol de la seua titularitat, i un espai al terrat de l'edifici La Llanterna per a la instal·lació d'elements emissors i receptors per un període de 10 anys prorrogables. En contrapartida, l'empresa es va comprometre  a mantindre permanentment interconnectats durant el període de vigència de l'acord la totalitat dels espais i dependències municipals i  a col·laborar amb el consistori en accions que tendeixin a desenvolupar sistemes de ciutat intel·ligent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada