26/10/16

Aubà: ‘El Castor és un pelotazo energètic que estem pagant els ciutadans'

El senador Miquel Aubà, ha intervingut aquest matí al Ple del Senat per rebutjar la moció presentada pel PP on demanava 'establir una política energètica que garanteixi un subministrament a un cost competitiu als ciutadans i indústries, i assegurar el compliment dels objectius contra el canvi climàtic' . Aubà ha qualificat de 'de gran cinisme' la proposta perquè 'a la hipoteca que representa per a tots nosaltres l'abonament en diferit del dèficit de tarifa del sector elèctric, vostès han sumat la hipoteca del Castor, que paguem mitjançant el rebut del gas'.
 
El senador republicà ha recordat que 'el Castor és un pelotazo energètic que estem pagant els ciutadans. És un clar exponent de com maximitzar, sense cap risc, els possibles beneficis de grans projectes avalats per l'administració pública cap a interessos privats o d'amics de les portes giratòries i la llotja del Bernabéu. I en canvi, socialitzar les pèrdues i fracassos d'aquests projectes mitjançant el rebut de la llum i el gas que paguem els consumidors'.
Aubà ha ironitzat sobre el preu competitiu que ha suposat el Castor recordant la indemnització de 1.350 milions que el govern va pagar a Escal UGS per la seva  construcció, i que amb un interès del 4,25% anual, s'han transformat en 4.731 milions. Quantitat que, des del seu rebut, pagaran els consumidors de gas durant els propers 30 anys. Això representa 630 euros de més a cada consumidor. 'Un sobrecost d'allò més competitiu' ha ironitzat Aubà.
 
Un sobrecost que segons el senador republicà seguirà creixent 'perquè en el famós Reial Decret Llei aprovat per urgència des del govern del PP s'establia que els costos derivats del procés de manteniment de les instal·lacions, així com d'altres que es puguin derivar, s'han de repercutir tots com a costos, i per tant en la factura del gas dels consumidors'.
 
Miquel Aubà ha acabat la seva intervenció exigint 'la màxima transparència i informació sobre els costos reals del projecte Castor, que encara avui dia desconeixem'. Ha demanat escatir les responsabilitats polítiques i les responsabilitats de les empreses promotores. Una vegada més, ha reclamat la creació d'una Subcomissió d'investigació sobre el projecte i el desmantellament definitiu de les seves instal·lacions.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada