16/2/16

La Terra Alta serà la seu del concurs “Grenaches du Monde” l’any 2018

Aquest dilluns, 15 de febrer i durant la celebració del saló internacional de vins del Mediterrani Vinisud, en el que hi participen 8 cellers de la DO Terra Alta en un estand conjunt per promocionar la varietat Garnatxa, s'ha fet oficial que la DO Terra Alta serà la seu del concurs internacional Grenaches du Monde l'any 2018. 

El Concurs Garnatxes del Món és un certamen anual que premia els millors vins elaborats amb la varietat Garnatxa en totes les categories, amb denominació d'origen geogràfica provinents de qualsevol lloc del món. 

Aquesta notícia s'ha rebut en il·lusió a la comarca ja que des de feia temps, s'estava treballant per aconseguir ser la seu d'aquest certamen internacional. Després de les tres primeres edicions celebrades a França, el concurs es va desplaçar a les terres aragoneses de Campo de Borja el passat cap de setmana on també es va anunciar que Itàlia seria la seu l'any 2017. 

Distintiu de garantia específic d'un "Terra Alta Garnatxa blanca". Foto: Consell Regulador DO Terra Alta 

Des de la Comissió Organitzadora de la Festa del Vi a Gandesa integrada pel Consell Regulador de la DO Terra Alta, la Societat Unió Gandesana, el Celler Cooperatiu de Gandesa i l'Ajuntament de Gandesa, juntament amb el Consell Comarcal de la Terra Alta, hi ha la voluntat de fer partícips d'aquest esdeveniment a diferents personalitats i entitats que han de col·laborar per fer d'aquest certamen un projecte transversal i de país, i des d'aquest punt de vista es compta ja amb el suport de tots els Consells Reguladors vitivinícoles catalans per reconèixer la Terra Alta com un paradís vitivinícola de la Garnatxa. 

Durant la celebració del quart concurs internacional celebrat el passat divendres, 5 de febrer a la DO Campo de Borja es van guardonar 12 vins de la zona de producció. La DO Terra Alta concentra un percentatge altíssim de Garnatxa, especialment la blanca i acollir aquest concurs, significa tenir l'oportunitat de mostrar el paisatge i l'entorn on s'elaboren aquests vins i també d'incrementar la notorietat de la marca col·lectiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada