3/12/14

Els III Premis Terraltí 2014 guardonaran l’elaboració dels olis de més qualitat de la terra Alta

El proper cap de setmana, els dies 6 i 7 de desembre,  tindrà lloc  la 16a Festa de l'Oli de la Fatarella. En aquest marc se celebrarà l'acte d'entrega de la tercera edició dels Premis Terraltí, on el Consell Regulador denominació d'origen protegida (DOP) Oli de Terra Alta  guardona la tasca ben feta i la qualitat dels  olis verge extra  de les almàsseres  que elaboren sota l'empara d'aquesta DOP.


Es lliuraran el Premis Terraltí 2014  següents:

- Premi a l'Oli Premium:  L'excel·lència de l' oli verge extra de la DOP.

- Premi a l'Oli més Equilibrat:  Oli verge extra equilibrat amb picant i amarg.

- Premi a l'Oli més fruitat: Oli verge extra amb més atributs i connotacions.

Als premiats se'ls  farà  entrega d'uns guardons de disseny únic  encarregats a l'Escola d'Art de Mora la Nova, que representen una imatge significativa de la cultura de l'olivera de la Terra Alta.

El Consell Regulador, amb aquests reconeixements, vol destacar el saber fer  de tots els productors de la zona i alhora "intentar promocionar per tots els mitjans la gran qualitat dels olis de la nova campanya, en especial els de la varietat  empeltre dels olis,  que diferencia aquesta DOP de les de la resta del país".

Dins el marc de la Festa de l'Oli de La Fatarella, el Consell Regulador també organitza també el premi "Guanya el teu pes en oli", una iniciativa en què els visitants de la dipositen butlletes de participació dins una gerra. El guanyador es donarà a conèixer durant la jornada de diumenge. Altres activitats del certamen són  el concurs de fotografia via Facebook i el sorteig d'un joc de l'oli per als nens que entreguin un dibuix amb la temàtica de la Festa de l'Oli de la Fatarella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada