2/10/14

Josep Maria Pelegrí presidirà la tercera edició dels Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli




Les cinc denominacions d'origen protegides d'oli d'oliva de Catalunya –Siurana, Les Garrigues, Oli de Terra Alta, Oli del Baix Ebre-Montsià i Oli de l'Empordà– lliuraran per tercera vegada els Premis Denominacions d'Origen Catalanes d'Oli.

En aquesta ocasió l'acte se celebrarà el proper 8 d'octubre, a dos quarts de dotze, al Teatre Bartrina de Reus, presidit per Josep Maria Pelegrí, Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, amb l'assistència de Domènec Vila, Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i els presidents de les cinc Denominacions d'Origen Protegides Catalanes d'Oli, entre altres personalitats.

Els premis volen reconèixer els professionals, investigadors, cuiners i institucions que han destacat en la seva tasca de difusió de l'oli d'oliva verge extra. Els premis van néixer l'any 2011 amb l'objectiu de promocionar l'oli verge extra amb aquest distintiu de qualitat i donar-los a conèixer en les grans àrees de consum.

El jurat dels premis el conformen els presidents de les cinc denominacions d'origen protegides catalanes d'oli, què són Jaume Roé, president de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià; Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l'Empordà; Joan Segura, president de la DOP Les Garrigues; Francesc Prats, president de la DOP Siurana; i Ramon Llop, president de la DOP Oli Terra Alta.

Un fet remarcable d'aquests premis és que estan impulsats per les cinc DOP del país, que representen l'esforç dels milers agricultors i de les cooperatives i molins elaboradors inscrits als Registres d'aquestes Denominacions d'Origen. En aquest sentit l'acte és un reconeixement a tot el sector i també és una trobada del sector agroalimentari català. L'acte comptarà amb la presència dels productors d'oli agrupats a les DOP, gastrònoms, cuiners i personalitats del món gastronòmic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada