19/9/14

La Garnatxa blanca de la DO Terra Alta rep el reconeixement de periodistes dels Estats Units i Canadà en el Programa European Grenache Quality Wines

Ahir dijous, 18 de setembre, la DO Terra Alta va rebre la visita de periodistes i crítics especialitzats en el món del vi dins del Programa European Grenache Quality Wines en el qual participa la DO Terra Alta, juntament amb les quatre DDOO aragoneses: Calatayud, Campo de Borja, Cariñena i Somontano.

Durant la visita, el Sr Jordi Rius, Secretari del Consell Regulador, va explicar quines són les característiques més significatives de la zona de producció i que fan de la zona vitivinícola més meridional de Catalunya un paradís per la Garnatxa blanca. Per altra banda, també es van visitar diferents finques de Garnatxa blanca plantades en diferents tipus de sòls per veure les aptituds d'aquesta varietat i es van poder tastar fins set vins monovarietals de Garnatxa
blanca, la varietat més emblemàtica de la comarca i que podrà ser promocionada gràcies a aquest programa als Estats Units i el Canadà.

Set són els cellers de la DO Terra Alta que participen en aquesta promoció: Altavins, Celler Batea, Cellers Unió, Ecovitres, Edetària, Lafou Celler i SAT La Botera. Tots els cellers coincideixen en afirmar que és una gran oportunitat el fet de poder unir esforços i donar a conèixer que la Garnatxa, també pot ser de color blanc.

Per finalitzar la jornada, tant els periodistes com els cellers participants, van poder degustar la típica "clotxa" al mas (masia), i emportar-se el testimoni d'una cultura gastronòmica genuïna. Aquest àpat és una preparació a base de tomàquets, alls escalivats, arengada a la brasa i un bon raig d'oli d'oliva verge extra que farceix la meitat d'un pa de pagès. Aquest plat era un àpat habitual dels pagesos durant la tardor i l'hivern terraltí i esdevé un maridatge geogràfic i sentimental amb la Garnatxa blanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada