El viatge de premsa internacional pretén divulgar els "tres territoris" en mitjans de premsa i digital de diferents països europeus i americans, després del notable ressò mediàtic que es va aconseguir en un presstrip similar organitzat mesos enrere i adreçat a mitjans especialitzats de Catalunya i l'Estat espanyol.
El Patronat Municipal de Morella, el Consell Comarcal del Matarranya i el de la Terra Alta, juntament amb les associacions empresarials dels tres territoris (Associació d'Empresaris Turístics de Morella i Comarca, Associació d'Empresaris Matarranya i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i de Turisme Rural de la Terra Alta, i les denominacions d'origen del vi i l'oli de la Terra Alta), són les institucions, entitats i organismes que promouen la destinació "Tres territoris, una mateixa terra".
El programa complet del viatge de premsa és el següent:
Aquest és el programa de la visita
Dilluns 9 de juny:
Visita a la Terra Alta
17.00 h: Arribada a l'Hotel Piqué de Gandesa
17.15 h: Sortida cap a Corbera d'Ebre. Visita al Centre d'Interpretació 115 dies, de Corbera d'Ebre.
18.00 h: Visita al Poble Vell de Corbera d'Ebre.
19.00 h: Visita guiada al Celler Cooperatiu de Gandesa. Tast de vins.
21.00 h: Sopar i tast d'olis al restaurant Catedral del Vi del Pinell de Brai.
Dimarts, 10 de juny
09.00 h: sortida de Gandesa cap a Horta de Sant Joan
10.30 h: Sortida amb bicicleta des de l'estació d'Horta de Sant Joan fins a l'estació de Prat de Comte (Via Verda, amb bicicletes de Roques Natura d'Arnes).
11.00 h: Visita als nucli urbà i als espais picassians d'Horta de Sant Joan.
13.00 h: Trasllat cap al Matarranya.
14.00 h: Dinar a la Torre del Visco (Fontdespatla).
17.00 h: Visita als túmuls ibèrics, Queretes i Calaceit.
19.30 h: Degustació de productes de la comarca al celler Crial de Lledó (vi i pastes de la Marca de Qualitat Territorial del Matarranya: ametlles, formatge, oli, olives, pernil de Terol i embotits).
22.00 h: Visita a Vall-de-roures.
23.00 h: Allotjament a El Convent de la Freixneda.
Dimecres, 11 de juny:
09.00 h: Visita a la Freixneda.
10:00 h: Ruta pels Ports de Beseit: itinerari: el Parrissal, pantà i roques del Masmut.
13.00 h: Visita a al sostre mudèjar (Patrimoni de la Humanitat) de l'ermita de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja de Tastavins.
13.30 h: Sortida cap a Morella.
14.00 h: Arribada a Morella. Benvinguda a l'Ajuntament.
14.30 h: Instal·lació a l'hotel Rei Don Jaime.
15.00 h: Dinar al restaurant Daluán.
17.00 h: Visita guiada per la basílica, Castell.
19.00 h: Temps lliure.
21.00 h: Visita als miradors exteriors i Morella nocturna.
22.00 h: Sopar de tapes al restaurant Lola.
Dijous, 12 de juny (Morella)
09.00 h: Temps per fer fotos.
10.00 h: Sortida a Saltapins.
13.00: volta a l'hotel
13.45 h: Dinar a la fonda Moreno.
16.00 h: Fi de la visita.
Els periodistes que participen en aquest presstrip internacional són:
-Ángel López-Soto: Periodista a la peça, Condé Nast Traveler, El País, El País Setmanal, El Mundo, Yo Dona, Siete Lleguas…
-Ivaylo Harampiev: premsa Bulgària
-Natalia Timashova: Novie Izvestia (Rússia)
-Sully Fuentes: Tiempo Presente, Ràdio Oriental (Uruguai)
-Ruxandra Constantinescu: Agència Romanesa de Premsa AGERPRESS
-Monique Auxenfans: Le Petit Journal
-Jyrki Pal: Ràdio-TV pública finlandesa YLE
-Ángela Gonzalo: Euroxpress-Radio Exterior d'Espanya
-Mirjana Krstanovic: Revista Stern
-Pedro Grifol Loscos: RACE, El Mundo i altres
-Joaquín del Palacio: Liberté FM, Amos de Casa
-Enrique Sancho: Rutas del Mundo
-Susana Gómez: Banca 15
-Alain Ontini: ACPE (Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera) – França.
-Javier García Blanco: Historia de Iberia Vieja, Condé Nast Traveler, El Mundo, Yo Dona, Viajes en el Objetivo, Turismo Rural, Yahoo! Notícies Espanya… Coordinador del presstrip.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada