27/5/14

Arnes celebrarà l'11a edició de la Festa de la Mel el diumenge dia 1 de juny

La població d'Arnes celebrarà l'11a edició de la Festa de la  Mel el proper diumenge dia 1 de juny de 2014, amb la qual es vol donar a conèixer l'activitat apícola que tradicionalment ha caracteritzar aquest municipi de la Terra Alta. Es dóna la circumstància que el topònim Arnes prové del plural d'arna, casa de les abelles, la qual cosa demostra que des de la seva fundació aquest poble ve explotant aquest producte natural que produeixen les abelles.

La festa consistirà en un mercadet de venda de productes artesanals (mel; pastes, com ara el cóc coc amb mel; aiguardent de Prat de Comte o cervesa artesana local, Birrola, entre d'altres) pels carrers més cèntrics de la població i en diverses activitats complementàries al voltant de l'apicultura, la mel i les abelles. Hi haurà tallers, signatura de llibres, confecció artesanal de candeles de cera de Casa Pallarés, i exposició i venda de ceràmica del taller Artnes.Es podrà visitar el Centre d'interpretació de la Mel d'Arnes, un equipament que actualment rep unes 2.000 visites anuals, dedicat a explicar el procés d'elaboració d'aquest producte i la tradició apícola local.

Aquest certamen s'ha consolidat plenament en l'última dècada i s'ha afegit a la llista d'actius turístics del municipi, integrats hores d'ara, entre d'altres,  per 2 hotels, 1 fonda, 1 càmping i 9 allotjaments de turisme rural, amb un total de més de 300 places d'allotjament. A més dels restaurants i les cases de menjar, Arnes compta amb quatre empreses empreses dedicades al turisme, i cinc llocs on poder adquirir productes artesans (ceràmica, candeles, mel, pastes, etc.)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada