3/4/14

El president Mas presidirà dissabte vinent, a Corbera d'Ebre, l'acte commemoratiu del 75è aniversari de la Batalla de l'Ebre

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà demà passat, dissabte 5 d’abril, a Corbera d’Ebre, l’acte commemoratiu dels 75 anys de la Batalla de l’Ebre, organitzat pel Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE), organisme participat pel Govern de la Generalitat. Dissabte se celebrarà aquesta commemoració després que hagués de ser suspesa el passat 16 de novembre per causes meteorològiques. Un cop finalitzat aquest acte, Artur Mas farà una visita institucional al municipi de Masdenverge.
 
El cap del Govern arribarà a les 16.00 hores al Poble Vell de Corbera, on serà rebut per la vicepresidenta del Govern i presidenta del COMEBE, Joana Ortega; per l’alcalde del municipi, Antonio Álvarez, i pel delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès.
 
El president farà un recorregut pels carrers del Poble Vell i visitarà el monument creat amb motiu dels 75 anys de la Batalla de l’Ebre. Es tracta d’una escultura de l’artista corberà Josep Cañada, que porta el nom de la Foradada, en referència a la forma amb què es denominava Corbera abans de la guerra. El monument simbolitza una porta, formada per un pilar de pedra, extreta de les restes dels murs de les cases del Poble Vell, i una planxa de ferro on hi ha retallada la silueta de l’Ebre.
 
Tot seguit, el president es desplaçarà a l’església de Sant Pere, al mateix Poble Vell de Corbera, on tindrà lloc l’acte commemoratiu que s’iniciarà amb l’arribada de la Flama de la Germanor, com a símbol de l’agermanament de tots els territoris ebrencs que van patir els efectes de la guerra. La Flama de Germanor va iniciar el seu recorregut a l’aeròdrom de la Sènia el passat 25 de juliol, data en què es commemorava el 75è aniversari de l’inici de la Batalla de l’Ebre.
 
La torxa amb la Flama entrarà a l’església de la mà d’un veí de Corbera d’Ebre, de 76 anys, i un nen de la Sènia, de 6 anys, i serà rebuda per la vicepresidenta Joana Ortega; pels quatre  presidents dels Consells comarcals de les Terres de l’Ebre; per l’alcalde de Corbera d’Ebre,  i pel president Mas.  Amb el foc de la Flama, el president de la Generalitat encendrà un fanalet, que restarà en un lloc destacat durant la cerimònia.
 
L’acte continuarà amb la projecció de l’audiovisual Fem Memòria, que forma part de l’exposició permanent del Centre d’Interpretació 115 dies de Corbera d’Ebre, i que recull el testimoni de corberans i corberanes que van viure la batalla de nens. En acabar la projecció, tindran lloc els parlaments commemoratius, que aniran a càrrec de la vicepresidenta del Govern; de l’alcalde de Corbera d’Ebre, i del president Mas, que clourà l’acte.
 
A continuació, el coordinador general d’Àrees Tècniques del COMEBE i catedràtic d’Història Contemporània de la UAB, Josep Maria Solé i Sabaté, llegirà el manifest, del qual és autor, del 75è aniversari de la Batalla de l’Ebre, i, en acabar, es farà un minut de silenci.
 
L’acte finalitzarà amb una actuació musical a càrrec de la banda de Música de Benissanet, que tocarà la Suite 1936 del mestre Miguel Asins Arbé. En acabar, s’interpretarà els Segadors.
 
 
Masdenverge Actiu
 
Un cop finalitzat l’acte commemoratiu a Corbera d’Ebre, el president Mas es desplaçarà fins a Masdenverge, per tal de fer una visita institucional a aquest municipi. Al voltant de les 19.15 hores, el cap de l’Executiu, acompanyat de l’alcalde de Masdenverge, Álvaro Gisbert, i del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, arribarà al Centre Masdenverge Actiu.
 
El president farà un recorregut pel Centre, que compta amb Biblioteca, Aula d’Escola de Música; Oficina de Turisme; el Centre d’Interpretació “Viure al Poble” i instal·lacions per a les associacions del municipi. La visita es clourà amb els parlaments de l’alcalde, i del president Mas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada