11/7/13

Uns 6.000 joves participaran aquest estiu en prop de 150 activitats de lleure a les Terres de l'Ebre


Visita al camp de treball


Les Terres de l'Ebre acolliran aquest estiu uns 6.000 joves -dels quals prop de 800 seran monitors, monitores i directors o directores de lleure- que participaran en alguna de les prop de 150 activitats de lleure previstes per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família.

 

Per tipologies, les activitats majoritàries seran els casals (96), seguides de les colònies (29), les acampades (14), les rutes (7) i els camps de treball (2). Per comarques, el Baix Ebre concentrarà més activitats (53), seguida del Montsià (41), la Ribera d'Ebre (39) i la Terra Alta (15).

 

Són dades que ha donat a conèixer aquest matí el director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, durant la visita al camp de treball "Esclatant la memòria", que té lloc durant la primera quinzena de juliol a Corbera d'Ebre (la Terra Alta).

 

Aquesta activitat, organitzada pel Departament i gestionada per la Fundació Escolta Josep Carol, és una novetat d'aquest 2013 i acull a un total de 15 nois i noies catalans d'entre 15 i 17 anys. Els objectius de l'estada són ajudar a reconstruir la memòria històrica del Poble Vell de Corbera d'Ebre, destruït durant la batalla de l'Ebre en època de la Guerra Civil espanyola, i que ha estat declarat "lloc d'interès històric" pel Parlament de Catalunya.

 

En concret, els participants fan tasques de desenrunament i condicionament del carrer de l'Amargura i dels solars annexos del Poble Vell de Corbera, així com activitats complementàries per tal de conèixer l'entorn, com ara rutes guiades per diferents espais emblemàtics de la batalla de l'Ebre.

 

En funció de la rapidesa en l'evolució de les tasques, la direcció tècnica de les activitats al camp -que va a càrrec del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (Comebe) i de l'Associació del Poble Vell- també impulsarà el marcatge de les pedres i dovelles dels arcs medievals existents en el punt d'accés al carrer de l'Amargura, així com la construcció en pedra seca de murs de contenció per evitar esllavissades sobre el traçat del carrer, un cop hagi estat excavat.

 

Durant la visita al camp, el director general de Joventut, Toni Reig, ha destacat la importància que les persones joves recuperin la memòria històrica del nostre país. Així mateix, Reig també ha remarcat el fet que els nois i noies participin en activitats d'educació en el lleure, perquè "contribueixen al creixement integral de la persona i a la transmissió de valors, com ara la solidaritat i el compromís, mitjançant la convivència i la relació amb l'entorn".

 

Pel que fa a les activitats d'estiu a les Terres de l'Ebre, el director general de Joventut ha posat de manifest l'alt percentatge en l'organització de casals de vacances a diferents poblacions, arribant a ser la segona demarcació de Catalunya amb més activitats d'aquest tipus. Finalment, Reig també ha posat èmfasi en el fet que la gran majoria de les activitats que es realitzen a l'Ebre són organitzades per entitats d'educació en el lleure o institucions arrelades a la mateixa demarcació.

 

Uns 800 joves a quatre albergs

Les previsions donades a conèixer avui també inclouen les estades en albergs que formen part del programa "L'estiu és teu!" de l'Agència Catalana de Joventut del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d'estades de dues setmanes o deu dies en alguna de les instal·lacions de la Xarxa d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats d'esports i combinades d'idiomes (anglès) amb esports.

 

S'ha ofert plaça per a 794 infants i joves de 5 a 17 anys a quatre dels albergs de la xarxa que la Generalitat té a les Terres de l'Ebre. Als albergs de Deltebre, Poblenou del Delta i Prat de Comte s'espera un total de 534, 100 i 40 nois i noies respectivament, que combinaran l'aprenentatge i millora de la llengua anglesa amb la pràctica de diferents activitats esportives, com ara BTT, escalada, tir amb arc, orientació, voleibol o acrosport. D'altra banda, l'alberg de Móra la Nova ofereix 120 places en estades en què els participants practicaran futbol i handbol.

 

El juliol, el mes preferit

Per mesos, el que tradicionalment ha concentrat el gruix de les activitats d'estiu ha estat el de juliol (54% l'any 2012), seguit del de juny (33%), el d'agost (10%) i el de setembre (3%).

 

Per quinzenes, la més concorreguda l'estiu passat va ser la primera de juliol (1.285 activitats), seguida de la segona quinzena de juny (1.284), la segona de juliol (858), la primera d'agost (298), la segona d'agost (124), la primera de setembre (108), la primera de juny (20) i la segona de setembre (1).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada