3/7/13

La Terra Alta implica 200 persones en un procés participatiu sobre estratègies de desenvolupament


La Terra Alta ha enllestit la primera fase dels treballs que han de portar a la celebració d'una jornada d'economia a la comarca que es preveu que es realitzi durant els primers dies del mes d'octubre. En aquesta primera fase s'hi han implicat mes d'un centenar de persones de la societat civil terraltina, pertanyents als àmbits de l'educació, la sanitat, l'administració, el mon empresarial, i d'altres. Tot aquest procés té com a objectius el fet de prendre consciència dels potencials de desenvolupament del territori i descriure consensuadament i de baix a dalt, les línies de treball a fer.

Per tot això s'ha iniciat un procès pàrticipatiu que empra la motivació i busca sinèrgies per establir relacions de qualitat. A més, promou la intel·ligència col·lectiva a través de grups multidiciplinars i té un caràcter integrador ja que s'han establit grups de treball on han sigut convidats sectrors poblacionals diferents.  

Amb tot això s'espera obtenir un document de reflexió sobre el passat i present del desenvolupament al territori, elaborat per una massa crítica d'unes 200 persones. Aquest document ha d'estar consensuat per a descriure les tendències a seguir en el futur per tal d'impulsar accions de millora del desenvolupament local al territori.

Aquesta acció s'enmarcaa dins del marc  Terra Alta+, del programa Treball a les 7 Comarques, i està subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del projecte "Treball a les 7 comarques" i cofinançada pel Fons Social Europeu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada