17/7/13

ELÈCTRIC DE MÓRA D’EBRE I LA FATARELLA AMB LA INSTAL·LACIÓ D’UN NOU SECCIONADOR

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica de la xarxa elèctrica que alimenta Móra d'Ebre i una part de la Fatarella –municipis de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta– amb l'objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a aquests dos municipis de les Terres de l'Ebre, i especialment a l'Hospital de Móra d'Ebre. Els treballs han consistit en instal·lar un nou seccionador telecomandat que ha permès reconfigurar la xarxa perquè, en cas d'incidència, es pugui reduir el temps de resposta.

 

El nou dispositiu dotat amb l'última tecnologia del sector s'ha instal·lat a Móra d'Ebre i la seva funció és desconnectar un tram de línia en cas que hi hagi qualsevol incidència de forma telecomandada. D'aquesta manera s'aporta una millora substancial en la velocitat d'actuació, ja que permet aïllar més ràpidament defectes que puguin produir-se a la xarxa sense haver de desplaçar un equip al terreny. Amb aquesta reforma es completen els treballs iniciats a mitjan del 2012 quan ja es va instal·lar un nou centre de transformació controlat a distància.

A més, la nova configuració elèctrica fa que l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre quedi alimentat en estructura radial, una operació cabdal perquè es pugui alimentar la instal·lació sanitària per vies alternatives mentre s'executen els treballs de maniobra. La línia està formada per un total de 12 transformadors que es troben instal·lats al llarg de 14 quilòmetres de xarxa aèria al seu pas per zones rurals i recorre un 90% del municipi de Móra d'Ebre i part del de la Fatarella.

L'operació, que forma part dels plans d'inversió d'Endesa a les Terres de l'Ebre, comporta un guany en seguretat, essencial en un hospital, i reforça tecnològicament les infraestructures. Aquesta actuació en concret ha suposat una inversió de gairebé 20.000 euros aportats íntegrament per la Companyia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada