14/3/13

La Terra Alta acull la presentació del 'Butlletí d'anàlisi de la conjuntura local de les Terres de l'Ebre'


Avui s'ha presentat a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta, a Gandesa, el Butlletí d'anàlisi de la conjuntura local de les Terres de l'Ebre, corresponent al 4t trimestre de 2012, elaborat per la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV. L'acte ha sigut presidit pel president comarcal, Carles Luz, i ha comptat amb la presència del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, i el director de la Càtedra, Juan Antonio Duro.

Segons l'estudi, les dades econòmiques del 4t trimestre del 2012 no van ser positives a les Terres de l'Ebre, ja que es va registrar una davallada dels cotitzants a la Seguretat Social. L'estudi constata un declivi del 10% en el sector industrial, "el major en tres anys", segons paraules de Duro. El catedràtic va manifestar preocupació pel futur industrial de la zona, en especial per l'actual situació que es viu a la química Ercros de Flix, on s'ha anunciat un ERO per reduir significativament la plantilla.

Altres sectors com la construcció i l'hostaleria també segueixen en caiguda mentre que el sector agrari i l'hoteler "són els grans coixins de cotitzants" en l'actual situació de crisi.

De cares al futur, Juan Antonio Duro considera que l'objectiu ha de ser el manteniment per tal de poder fer possible el creixement a partir del segon o tercer trimestres d'enguany.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada