14/3/13

El dret a l'habitatge digne, tema de la III Biennal d'Art de Corbera d'Ebre-Drets Humans 2013

El dret a l'habitatge digne és el tema que ha inspirat la tercera edició de la Biennal d'Art de Corbera d'Ebre-Drets Humans, una iniciativa de l'entitat artistica Zero Mig Partit pel Mig. Aquesta edició, que tindrà lloc del 23 de març al 2 de juny d'enguany a la població de la Terra Alta, continua amb la mateixa filosofia que les
dos anteriors biennals: treballar a través de l'art  per a denunciar qualsevol actuació que estigui en contra dels drets de les persones. La Biennal d'enguany està centrada en l'article 25.1 de la Declaració Universal
dels Drets Humans de l'any 1948 i en l'article 47 de la Constitució espanyola de l'any 1977, que es refereixen al dret de les persones a gaudir d'un habitatge digne.

La Biennal de Corbera comptarà amb la participació de 34 artistes plàstics (escultors, pintors, fotògrafs...) que muntaran les seues instal·lacions a l'interior de l'església de Sant Pere, al Poble Vell de Corbera d'Ebre. Els artistes participants faran les seues creacions a sobre d'unes catifes fetes amb runa del Poble Vell (destruït pels efectes de la Batalla de l'Ebre l'any 1938).

Altrament, els participants faran un mural col·lectiu format per 48 peces de 60x60 centímetres que representaran les finestres d'un edifici. El conjunt mural tindrà unes dimensions totals de 5x4 metres i s'instal·larà a la paret lateral de l'església esmentada, que es pot veure des del poble nou i la carretera N-420.

La setmana entrant, els artistes participants seran a Corbera d'Ebre per muntar les seues instal·lacions i crear in situ les seues obres. El dijous i el divendres vinent, dies 21 i 22 de març, seran especialment intensos, ja que es preveu que es creïn la majoria de les obres sobre les catifes de runa i es basteixin les finestres del mural de la paret lateral de l'església.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada