S'ha reunit el Consell assessor del Projecte terraalta+ dins del marc
del programa treball a les 7 comarques integrat per diversos agents
econòmics de la comarca. En aquesta sessió s'han donat comptes de la
finalització dels treballs de la passada anualitat corresponents al
desenvolupament de la cultura de l'olivera, formació
professionalitzadora en el sector turístic, millora de comopetitivitat
del sector oleícola i del sector vitivinícola de la comarca, estudi de
viabilitat d'una infraestructura d'activitat turística a la Via verda
i pla director de l'enoturisme; i s'han presentat els projectes de la
nova anualitat 2013: estudi per la caracterització de la demanda
enoturística ,organització de diferents jornades per al
desenvolupament local i la implementació de l'enoturisme es continuarà
amb el desenvolupament de la cultura de l'olivera. Es farà especial
èmfasi en les oliveres monumentals, en la marca genèrica de l'oli de
la denominació d'origen, Terraltí, i el clon de la varietat empeltre,
característica de la comarca. Les accions formatives continuaran
tenint un pes molt important en aquesta anualitat de Terra Alta+, amb
l'aprofundiment de la formació sobre l'atenció al client en anglès i
la realització de nous seminaris de promoció i comercialització de
serveis turístics mitjançant les tecnologies de la informació i la
comunicació i les xarxes socials, i de capacitació d'agents turístics
de la comarca. Finalment es durà a terme una jornada per tal de
debatre les línies estratègiques en el sector turístic comarcal.
A la reunió hi ha assistit representants d'empreses turístiques,
empreses indústrials, cellers, sindicats, representants de la DOP oli
de Terra Alta i tècnics de l'administració.
A part de la presentació dels treballs de la nova anualitat s'han
debatut temes referents al mon de l'oli ( nova varietat de clon de
l'empeltre i la marca terraltí), necessitats de formació en altres
idiomes, actes i activitats turístiques a la comarca i la necessitat
de promoció en els mitjans de comunicació estatal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada