El Consell Comarcal de la Terra Alta, en el marc del projecte Terra Alta+, ha organitzat avui, 27 de febrer de 2013, una jornada de presentació del Pla director de l'enoturisme a la Terra Alta.
L'ens comarcal, durant l'anualitat 2012 i en el marc del projecte Treball a les 7 Comarques, va realitzar el Pla director de l'enoturisme de la Terra Alta. Una vegada finalitzats els treballs, l'ens comarcal es proposa engegar els treballs que preveu el Pla, amb l'objectiu que l'enoturisme esdevingui un dels motors de dinamització econòmica més importants de la comarca.
La seu del Consell Comarcal de la Terra Alta ha acollit avui la jornada de presentació del Pla director de l'enoturisme a la Terra Alta. La jornada s'ha desenvolupat durant tot el matí i ha comptat amb les intervencions del Jaume Salvat i Laura Tribó, membres del Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la Universitat Rovira i Virgili (URV), els quals han presentat els resultats de l'estudi del pla director. El pla director ha analitzat l'estructura turística de la Terra Alta, amb diversos inventaris (cellers, serveis turístics, recursos enoturístics i d'altres). També ha fet una anàlisi del paisatge, per constatar la importància que té en l'activitat enoturística i, finalment, ha analitzat el posicionament de la Terra Alta com a destinació enoturística.
Fruit de tot això s'han establert un conjunt d'objectius per tal de incrementar l'activitat enoturística a la comarca, generar llocs de treball, incrementar els volums de vendes de vi als cellers i afavorir la promoció i la imatge dels vins de la Terra Alta. Aquests objectius passen per promoure el conjunt de la Terra Alta com a única destinació, donar visibilitat a les activitats enoturístiques, convertir la Terra Alta en la destinació d'enoturisme de les Terres de l'Ebre i facilitar la participació dels distints agents en la gestió de l'enoturisme a la Terra Alta.
La jornada ha servit també per presentar l'eina Eno-sigtur Mòbil desenvolupada des del Parc Científic i Tecnològic del Turisme i l'Oci. Es es tracta d'un sistema intel·ligent de recomanació d'activitats i recursos del producte enoturístic que es consulta a través d'internet i de dispositius mòbils. L'eina permet al turista dissenyar l'experiència turística que viurà a la destinació en funció de les seves característiques i del temps disponible, i alhora ofereix als operadors i a les destinacions la possibilitat de comptar amb un accés comú a la informació per a la gestió de l'enoturisme. També membres de l'observatori de la Fundació d'Estudis Turístics de la Costa Daurada han presentat l'eina Enotur Data System, que implementa un sistema interactiu d'informació estadística únic i de referència sobre el turisme enològic a les comarques de Tarragona.
Les actuacions en el marc del desenvolupament de l'enoturisme per aquest any 2013 continuaran a la Terra Alta amb la realització d'un estudi de caracterització de la demanda enoturística i amb diverses jornades de desenvolupament local per l'implementació de l'enoturisme a la Terra Alta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada