15/11/12

Jornada tècnica: Garnatxa Blanca, Vi per Excel·lència de la Terra Alta

El dia 23 de novembre de 2012, de 9.00 h a 13.30 h, tindrà lloc al Casal de la Joventut de Gandesa, la jornada tècnica Garnatxa Blanca, Vi per Excel·lència de la Terra Alta, destinada a donar a conèixer als agents locals vinculats al turisme els vins dels cellers de la de nominació d'origen i les característiques típiques dels vins de garnatxa blanca.

El Consell Comarcal, beneficiari d'un ajut per desenvolupar el Programa "Pla de Treball a les 7 comarques", està portant a terme un estudi sobre la "Competitivitat del sector vitivinícola a la Terra Alta, garnatxa blanca 2012" i el "Pla director
de l'enoturisme a la Terra Alta". A punt de finalitzar els treballs que estan realitzant les entitats redactores de la Universitat Rovira i Virgili, s'ha cregut convenient celebrar aquesta jornada per avançar al sector alguns dels resultats assolits.

El programa de la jornada és el següent:

9:00 h: Inauguració: Sr. Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta.

9.15 h - 9.30 h: Importància i distribució de la garnatxa blanca, Sr. Jordi Rius, secretari del Consell Regulador de la DOTA.

9.30 h - 10.30 h: Pla director de l'enoturisme a la Terra Alta. Resultats de la diagnosi, Srs. Jaume Salvat i Joan Vaqué (Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics, URV).

10.30 h - 11.00 h: Pausa i cafè.

11.00 h a 11.45 h: Des de la restauració al territori, l'experiència del Celler de l'Aspic al Priorat, Sr. Toni Bru, restaurador del Celler de l'Aspic a Falset.

11.45 h a 12.45 h:  Tipificació de la garnatxa blanca, Sra. Maite Edo, i degustació de tres estils de vins de garnatxa blanca 100%, Sra. Montse Nadal (Grup de Recerca en Vitivinicultura, URV).

12.45 h a 13.30 h: Presentació dels cellers productors de garnatxa blanca 100%. Els vins dels cellers assistents a la jornada estaran classificats en 3 grups d'estils diferents i es podran degustar pels assistents.

13.30 h: Cloenda: Sr. Jaume Descarrega, president del Consell Regulador de la DOTA.

Aquesta activitat forma part de les accions que tira endavant el programa Terra Alta+, una acció subvencionada per Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball a les 7 Comarques i subvencionada pel Fons Social Europeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada