2/11/12

El Ministeri de l’Interior convoca subvencions per als municipis del PENTA

El 21 de setembre de 2012 se aprovava l'Ordre per la que es delimitaven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a entitats locals adscrites als Plans d'Emergència Nuclear d'Espanya. Aquesta disposició es feia pública al BOE del dimecres dia 26 de setembre.

 

Ara, el BOE de l'1 de novembre de 2012 publica la resolució de 16 de octubre de 2012 del Ministeri de l'Interior que convoca les subvencions destinades a entitats locals adscrites als plans d'emergència nuclear.   

 

El termini de presentació  de sol·licituds serà de 15 dies hàbils comptats a partir del següent al de la publicació de la convocatòria al BOE, o sigui des del 2 de novembre de 2012.

 

Els interessats formularan les sol·licituds d'ajut amb un model que trobaran a la pàgina web de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències, o a les dependències de les Delegacions i Subdelegacions del Govern de les províncies amb entitats locals dintre de l'àmbit d'aplicació d'aquesta convocatòria.

 

 

Podran acollir-se als ajuts previstos les entitats locals incloses a la relació de municipis designats com a «municipis zona I» i com a seus de «ECD» (Estació de Classificació i Descontaminació) o «ABRS» (Àrea Base de Recepció Social) als Plans d'Emergència Nuclear exteriors a les centrals nuclears de Santa María de Garoña (Burgos), d'Almaraz (Càceres), de José Cabrera i Trillo (Guadalajara), d'Ascó i Vandellòs (Tarragona) i de Cofrentes (València), que comptin amb un Pla d'Actuació Municipal d'Emergència Nuclear aprovat per acord de l'òrgan competent de l'entitat, previ informe de l'òrgan executiu del pla d'emergència nuclear (PEN) i ratificat pel director del PEN.

 

Per obtenir la condició de beneficiari, les entitats locals indicades hauran d'acreditar, en el moment de presentar la sol·licitud, que no es troben incurses en cap de les circumstàncies previstes en l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, que regula de forma genèrica les subvencions.

 

Les subvencions es dirigeixen a:

 

1) Projectes destinats a la instal·lació i/o renovació dels sistemes de comunicacions i avisos a la població que pugui veure's afectada en cas d'emergència nuclear, amb la finalitat de garantir que s'avisi a tota la població afectada d'una manera ràpida i eficaç.

 

2) Projectes destinats a equipament i/o renovació  dels centres de coordinació operativa municipal (CECOPAL), amb la finalitat de que es disposin dels mitjans adequats per fer front a l'efecte d'una emergència nuclear.

 

3) Projectes destinats a l'adquisició de mitjans per a la seva utilització pels serveis municipals necessaris per a una gestió adequada de l'emergència, segons l'establert en el corresponent Pla Municipal d'Emergència Nuclear.

 

4) Projectes destinats a condicionament d'infraestructures (carreteres, vies de sortida i accés a la població i carrers dels propis municipis) amb la finalitat de facilitar l'evacuació de persones en cas d'emergència nuclear, així com l'accés als equips i mitjans necessaris.

 

5) Projectes destinats a equipament i/o renovació de les Estacions de Classificació i Descontaminació (ECD) existents o adquisicions d'ECD portàtils.

 

6) Material i equips per facilitar la informació  dels ciutadans i la formació teòrica i pràctica del personal dels serveis municipals que hagin d'intervenir en cas d'emergència nuclear, segons l'establert en el Pla Municipal corresponent.

 

La quantia màxima de les ajudes que individualment puguin concedir-se a cada beneficiari serà  de 60.000 euros. En cap cas podrà atorgar-se una subvenció  per sobre del cost de l'activitat. No obstant això, les subvencions que es concedeixin pel Ministeri de l'Interior per aquests conceptes seran

complementàries i compatibles amb altres ajudes o ingressos provinents d'altres entitats públiques o privades, fins al límit del cost total de l'actuació objecte de subvenció, quedant obligat el beneficiari a comunicar a l'òrgan que li ha concedit l'obtenció de qualssevol altres ingressos o ajudes que financin les activitats subvencionades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada