11/10/12

Presentació de les Jornades del Corder a l'AEHT

La seu de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AEHT)
ha acollit, avui dia 11 d'octubre, a les 11.00 h, l'acte de
presentació de la IV edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder
de la Terra Alta, a càrrec del Sr. Lluís Borrull i Llombart, conseller
de turisme del Consell Comarcal de la Terra Alta, del Sr. Jaume
Descarrega i Pie, president del Consell Regulador de la DO Terra Alta,
de la Sra. Rosa Ma Vallespí i Vadellòs, presidenta de l'Associació
d'hostaleria i restauració de la Terra Alta i del Sr. Felip Segura
Montoya, president de l'Associació de Turisme Rural de la Terra Alta.

El Consell Comarcal de la Terra Alta, amb la col·laboració de
l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la comarca, els consell
reguladors de la DO Terra Alta i la DOP Oli de la Terra Alta, i amb la
col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona han
preparat plegats per a aquest any 2012, des del 20 d'octubre al 25 de
novembre, la celebració d'aquestes IV Jornades Gastronòmiques del
Corder de la Terra Alta.

En aquesta edició s'hi han sumat un total de 19 restaurants de la
comarca, els quals oferiran als seus clients uns menús especials on la
base del plat principal serà la carn de corder i d'altres productes
agroalimentaris de qualitat produïts a la Terra Alta, com ara el vi i
l'oli, tots dos emparats per les respectives denominacions d'origen.
Amb el menú podem degustar l'oli emparat per la DOP. Les persones que
facin un menú de corder rebran d'obsequi un imant de nevera
especialment dissenyat per a l'ocasió.

La principal novetat d'enguany és la participació de 10 establiments
d'allotjament a les Jornades del Corder, els quals oferiran una
rebaixa del 15% en el preu de les pernoctacions d'aquelles persones
que acreditin haver consumit un menú en algun dels 19 restaurants que
secunden aquesta iniciativa gastronòmica. Tot plegat contribuirà a
consolidar i engrandir una activitat que any rere any aconsegueix més
ressò i participació entre els veïns de la comarca, de les comarques
veïnes i dels visitants en general.

Per promocionar les Jornades i per informar els clients, s'ha editat
una guia de 32 pàgines on es fa l'explicació de cadascun dels menús,
dels restaurants i dels establiments d'allotjament, del preu dels
àpats, etc. La publicació es complementa amb informació turística
sintètica referida a les característiques de la cuina del corder, la
Ruta de l'Oli i l'oferta enoturística de la Terra Alta, amb la qual
cosa es vol animar els comensals a arrodonir l'àpat amb una visita a
algun municipi o indret característic de la contrada.

D'altra banda, dins del marc d'aquestes IV Jornades, i continuant una
iniciativa engegada l'any passat, s'ha volgut tenir en compte la
tradició gastronòmica terraltina de les punxades: el petit aperitiu a
base d'elements gastronòmics diversos (truita, embotits, salaons...)
que hom fa a mitja tarda tot fent petar la xerrada al voltant d'una
copa de vi o d'alguna beguda refrescant. Durant la Festa del Vi que se
celebrarà a Gandesa del 2 al 4 de novembre es podran degustar
diferents elaboracions i varietats de punxades presentades per alguns
dels restaurants participants a les IV Jornades Gastronòmiques del
Corder.

El tret de sortida d'aquestes IV Jornades Gastronòmiques del Corder de
la Terra Alta serà el dia 18 d'octubre, a les 19.00 hores, amb la
presentació oficial al Celler Cooperatiu de Gandesa, per part del Sr.
Isidre Gironès, restaurador natural del municipi de Batea, amb 58 anys
d'experiència en el sector de l'hostaleria, i propietari del
prestigiós Restaurant Ca l'Isidre, ubicat al carrer de les Flors, 12,
de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada