6/5/12

Un jove gandesà de 18 anys publica 'La història de la meua família, 1576-2011'

El Palau del Castellà de Gandesa va acollir el dissabte 5 de maig l'acte de presentació del llibre La història de la meua família, 1576-2011, obra del jove estudiant de primer de dret, de 18 anys, Francesc Bové Àlvarez. Aquest llibre ressegueix les traces dels avantpassats de Bové Àlvarez al llarg d'un període de temps de més de quatre segles i en vint cases pairals dels municipis de la Terra Alta de Corbera d'Ebre, Gandesa, el Pinell de Brai, Prat de Comte i Vilalba dels Ars, i del municipi de Benifallet, al Baix Ebre. A les 120 pàgines del volum, l'autor detalla on estan situades aquestes cases on residien els seus avantpassats i explica qui eren els qui les habitaven. A més, el llibre inclou els arbres genealògics del pare i la mare de l'autor, i reprodueix fotografies de les cases i alguns documents històrics.

Segons va manifestar l'autor, aquest estudi el va iniciar quan cursava segon d'ensenyament secundari obligatori a l'institut Terra Alta de Gandesa i ha vist la llum després de quatre anys d'investigació en diferents arxius parroquials de la Terra Alta i el Baix Ebre. En el seu parlament davant d'una sala plena de familiars i amics de l'autor, Francesc Bové Àlvarez va dedicar el treball a la seua família perquè "som qui som gràcies als nostres avantpassats".

L'estudi La història de la meua família, 1576-2011 ha sigut editada per l'Ajuntament de Gandesa i va ser guardonat amb el Premi al Millor Treball de Recerca sobre la Terra Alta del Centre d'Estudis de la Terra Alta. L'acte de presentació va comptar amb la presidència de l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, i amb el parlament de Juan Maria Ferrer Figueras, amic de la família de l'autor, llicenciat en història de l'art i estudós del pairalisme català. Ferrer va qualificar d'"enorme" el treball efectuat per aquest jove de 18 anys i d'"investigació profunda i generosa".

1 comentari: