Les cinc denominacions d'origen protegides d'oli d'oliva de Catalunya
–Siurana, Les Garrigues, Oli de Terra Alta, Oli del Baix Ebre-Montsià
i Oli de l'Empordà– lliuraran per segon any consecutiu els Premis
Denominacions d'Origen Catalanes d'Oli, i en aquesta ocasió serà a la
ciutat de Lleida, amb l'objectiu de guardonar els professionals, les
persones, els gastrònoms i les institucions que han destacat en la
seva tasca de difusió de l'oli d'oliva verge extra amb Denominació
d'Origen Protegida. Concretament l'acte de lliurament dels guardons
tindrà lloc el 22 de juny a les 12:00 hores a La Llotja – Palau de
Congressos de Lleida, i serà presidit per l'Hble. Sra. Joana Ortega i
Alemany, vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya i
titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals.
Els premis van néixer l'any passat per a promocionar els olis verge
extra amb aquest distintiu de qualitat de Catalunya, en la vessant de
producte de proximitat i donar a conèixer els olis catalans amb DOP a
les àrees de gran consum.
També es persegueix difondre la riquesa de les seves característiques
organolèptiques, aromàtiques i gustatives, i els beneficis que ens
aporten a la salut, així com reforçar els valors de la gastronomia
catalana mitjançant els productes tradicionals amb distintiu de
qualitat. Un fet remarcable d'aquests premis és que estan impulsats
per les cinc DOP del país, que representen l'esforç dels milers
agricultors i de les cooperatives i molins elaboradors inscrits als
Registres d'aquestes Denominacions d'Origen.
Premiats a la primera edició 2011
En l'edició de l'any passat que es va celebrar al Palau Robert de
Barcelona, l'acte va ser presidit pel conseller d'Agricultura, Hble.
Sr. Josep Maria Pelegrí, i va comptar amb la presència dels productors
d'oli agrupats a les DOP, gastrònoms, cuiners i personalitats del món
gastronòmic.
Dos dels principals cuiners de Catalunya van ser guardonats en aquesta
primera edició dels premis. El desaparegut Santi Santamaria va rebre
el guardó a títol pòstum per haver contribuït a la utilització de
productes de proximitat i la defensa dels productes i productors
locals. D'altra banda, Carme Ruscalleda va rebre el guardó atorgat a
un cuiner, restaurador o gastrònom.
Els altres dos premis van ser per al Consell de Col·legis de
Farmacèutics de Catalunya, pel que fa a entitat, institució o grup, i
per a la Dra. Maria Isabel Covas Planells, investigadora del Grup de
Recerca en Risc Cardiovascular i Nutrició de l'Institut Municipal
d'Investigació Mèdica de l'Hospital del Mar de Barcelona, pel que fa a
investigador, professional o dirigent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada