19/9/23

EL PSC DEMANA AL PARLAMENT CREAR UN FONS AGRARI, AMB DINERS DE L’IMPOST D’ORIGEN NUCLEAR

Joaquim Paladella, diputat al Parlament de Catalunya "La Llei del Fons Agrari que portem a la consideració del Parlament, és necessària per recuperar la senda d´un camí que ens porti a una Catalunya on tots, també els del món rural, tinguem oportunitats de vida.

Aquest Fons Agrari tindrà com a base la disposició final primera modifica l'article 8 de la Llei 5/2020, del 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, establint l'afectació del 20% dels ingressos relacionats amb les activitats de producció, emmagatzematge i transformació de l'energia elèctrica d'origen nuclear al Fons Agrari.

"El Fons Agrari aportarà recursos al sector, a aquests professionals de l´agricultura i ramaderia que volen seguir dedicant-se a la terra, a aquesta gent que encara no ha tirat la tovallola i que està disposada a adaptar-se a totes les dificultats per fer de les seves explotacions agràries i ramaderes el seu mitja de vida i de futur". Continua dient Paladella.

L'objecte de la llei és crear un Fons Agrari, el qual doti de finançament addicional les mesures d'ajut a les inversions en les explotacions agràries i ramaderes, i mitigació del canvi climàtic en aquestes, ja sigui en el marc de les intervencions per al desenvolupament rural a Catalunya del Pla Estratègic de la Política Agrària Comuna (PEPAC) 2023 – 2027 o les mesures contingudes en el Programa complementari de Desenvolupament rural de Catalunya finançades íntegrament amb fons de la Generalitat de Catalunya, així com, una nova línia d'ajuts, dins aquest programa, per a la millora i modernització dels regadius de les comunitats de regants de zones de reg d'iniciativa privada.

"El PSC no volem renunciar a la Catalunya rural, ni tampoc als beneficis que aporten els nostres pagesos a la sobirania  alimentària ni al medi ambient, pensem que no podem prescindir de l´agricultura ni de la ramaderia i que en cap cas podem permetre la decadència d´un sector absolutament necessari pel futur de tots els que vivim a Catalunya, per això és imprescindible crear aquest fons dotat amb el 20% dels ingressos relacionats amb les activitats de producció, emmagatzematge i transformació d'energia elèctrica d'origen nuclear". Acaba dient Paladella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada