6/11/22

XIX Trobada d’Entitats i Associacions Culturals de l’Antiga Diòcesi de Tortosa

Enguany, la dinovena edició de la Trobada de centres d'estudis i entitats de l'Antiga Diòcesi de Tortosa tindrà lloc el dissabte 12 de novembre a la Sala de l'Ecomuseu dels Ports d'Orta de Sant Joan (C/ Picasso, 18). Aquesta dinovena edició portarà per títol "Cultura, patrimoni i objectius de desenvolupament sostenible: un maridatge necessari".

PROGRAMA

·        9.30 hores. Recepció dels participants.

·        9.45 hores. Inauguració de la jornada.

·        10.00 hores. Ponència marc a càrrec d'Íngrid Bertomeu, antropòloga i consultora estratègica i de Responsabilitat Social Corporativa.

·        Presentació del Pla de gestió de la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre i la seva vinculació amb els ODS a càrrec de Josep Aragonés, Director Tècnic COPATE - Responsable Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre.

·        10.45 hores. Pausa- Cafè a la terrassa de l'Ecomuseu.

·        11.15 hores. Sessió participativa, a càrrec d'Íngrid Bertomeu.

o   La importància de la presa de consciència per a l'alineació amb els ODS. Es farà una dinàmica d'identificació dels ODS que es poden treballar des dels diversos àmbits (institucional, centres d'estudi, entitats, professionals...). A continuació s'indagarà en les bones pràctiques per potenciar-les i donar-los un valor de posicionament en l'àmbit del patrimoni, així com en aquelles pràctiques que cal re-direccionar, també des del punt de vista del funcionament intern de l'entitat.

·        13.30 hores. Espai de presentació de projectes (si algun centre està interessat en presentar algun projecte concret ens ho podeu notificar el més aviat possible):

o   Presentació del Col·lectiu Cultura i Jornada Riu Amunt, a càrrec de Xènia Gaya.

o   Presentació de les Jornades de Transició energètica, a càrrec del CMES.

·        14.30 hores. Cloenda de la jornada.

·        15.00 hores. Dinar (Fonda Miralles. Preu 25 euros).

·        16.30 hores. Visita: Ruta Picasso i visita al Centre Picasso.--

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada